keskiviikko 22. toukokuuta 2013

I know I'm going to be okToinen postaus mitä multa on pyyetty, on ollu koko tästä vaihtoprosessista sieltä hakemisvaiheesta siihen missä ollaan nyt. Koska hain vain Exploriuksen kautta, pystyn kertomaan vain miten tää on mun kohalla mennyt ja miten Explorius on toiminut.

Mulla tää koko hakuprosessi varsinaisesti lähti liikkeelle viime kesänä, kun täytin Exploriuksen nettisivuilla (klick!) sähköisen vaihtarihakemuksen.Sen jälkeen tuli sähköpostiin hakulomake, joka piti tuoda haastatteluun. Mulla tää haastattelu oli Oulussa ja oon kirjottanut siitä vähän enemmän täällä. Haastattelun jälkeen mulle tuli noin viikossa vahvistus, että mut oli hyväksytty vaihto-oppilaaksi. Sain hakupaketin sähköpostiin lokakuussa ja lähetin sen takaisin Exploriukselle muistaakseni joulukuussa. Mulla tää hakupaketti oli 21 sivua pitkä, ja siinä piti olla mm. oma kirje hostperheelle, vanhempien kirje, valokuvia ja lääkärintodistus. Vaikka lähetinkin tän hakupaketin joulukuussa menemään, niin kävin sen jälkeen vielä ottamassa rokotuksia ja mun vastaanottava järjestö pyysi vielä lisäselvityksiä mm. mun astmasta. Nyt tällä viikolla lähetettiin vielä Exploriukselle lääkärintodistus mun polvesta, koska siitä katkesi eturistiside ja mun liikuntakielto kestää 6 kuukautta, eli en saa Jenkeissäkään syksyllä harrastaa mitään rajua liikuntaa. :-(


Oon lisäksi ollut kolmessa vapaaehtoisessa valmennustilaisuudessa, joissa aiheena on ollut teinielämä ulkomailla, hostperheessä asuminen ja käyttäytyminen sekä opiskelu ja koulunkäynti ulkomailla. Yhessä näistä valmennustilaisuuksissa suoritin myös kaikille USA:an lähtijöille pakollisen SLEP-kielitestin. Nyt viime sunnuntaina kävin neljännessä valmennustilaisuudessa, joka oli kaikille pakollinen. Siellä puhuttiin pääasiassa vakuutuksista ja vähän myös viisumista. Kaikissa näissä tilaisuuksissa on ollut hyötyä ja saanut hyviä vinkkejä ensi vuotta koskien. :-)

Tällä hetkellä oottelen vaan perhetietoja, niistä kun ei vielä ole kuulunut yhtään mitään. :-D Jospa ne mullekin tulisi tässä kesän aikana, ei tulis parin päivän varotusajalla lähtöä Atlantin toiselle puolelle. :-) Jos jollakin jäi vielä jotain kysyttävää niin saa tottakai kysyä! Tässä on kaikki mitä nyt tuli mieleen, eli jotain on hyvinkin voinut unohtua. :-D

4 kommenttia:

 1. Oliko slep-testi vaikee? Mitä siin esin kysyttii? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ollu mun mielestä ainakaan vaikee :-) Siinä oli kuulun- ja luetunymmärtäminen, niin kuulunymmärtämisessä piti valita vaihtoehoista A-D paras vaihtoehto. Esim. paperilla luki neljä lausetta ja piti valita se mikä nauhalta kuulu. Toinen osa kuulunymmärtämisessä oli valita kuvista parhaiten vastaava siihen mitä nauhalta kuulu :-) Esim. nauhalta saattaa kuulua vaikka "Dog is under the bed" ja kuvista valita kuva jossa koira on sängyn alla. :-)

   Luetunymmärtäminen oli musta vaikeempi osio, koska se ite tekstin aihe oli haastava. Siinä oli myös vaihtoehtoja A-D ja tekstistä piti vaan löytää vastaukset kysymyksiin. :-)

   Poista
 2. Muitakko kuinka kauan meni ennen ku sut kutsuttiin siihen haastatteluun sen jälkeen ku olit lähettänyt sen sähkösen hakemuksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko siinä ollu viikko-pari välissä. Siinä välillä sain tosiaan sen paperisen hakemuksen täytettäväksi. Mutta varmaan ehkä parin viikon päästä haastattelija otti muhun yhteyttä ja sovittiin sitten se haastattelupäivä. En muista kyllä ihan tarkalleen, mutta ei mun mielestä siinä kauaakaan menny :-)

   Poista