sunnuntai 29. joulukuuta 2013

American ChristmasTäytyy sanoa, että joulu täällä oli kyllä todellakin erilainen kokemus entä mihin oon Suomessa tottunut! Jouluksi mun hostisän vanhemmat tulivat kylään, joten he viipyivät täällä maanantaista torstaihin. Täällä tosiaan joulua juhlitaan varsinaisesti vasta 25. päivä, joten siihen oli vähän tottumista. Mulla ja hostäidillä olikin parit väittelyt milloin sitä joulua pitäisi viettää, ja pysyn kyllä vieläkin siinä kannassa, että mun mielestä 24. päivä. :-D
Jouluaattona mulla oli aamulla uintireenit 9-12, joten ei kovin jouluiselta tuntunut vaikka laulettiinkin parit joululaulut kuivareenien aikana. :-D Kun pääsin reeneistä kotiin, FaceTimetin kotiin päin. Soitin onneksi hyvään aikaan ja näinkin melkeen koko suvun samalla kertaa! Päivällä kävin vielä ostamassa joululahjoja hostperheelle, sillä oon aina niin ajoissa lahjojen kanssa. :-D Jouluaattona syötiin aikainen päivällinen ja seitsemältä illalla suunnattiin joulukirkkoon. Kirkko, jossa käyn täällä on tosi samanlainen siihen mitä oon tottunut Suomessa, joten ei ollut mitenkään kovin mielenkiintoista. :-D Kun mentiin sisälle kirkkoon, kaikki saivat kynttilän, jotka sytytettiin kun palvelus oli melkein lopussa. Siinä sitten laulettiin muutamat laulut pelkkien kynttilöiden valossa, ja se oli oikeestaan ihan mukavaa. :-) Kun päästiin kirkosta kotiin oltiin tosi väsyneitä ja mentiinkin vaan olohuoneeseen katsomaan leffaa The Grinch (Kuinka Grinch varasti joulun).
Joulupäivänä hostisä tuli herättämään mut kuudelta aamulla (en vieläkään ymmärrä miksi) avaamaan lahjoja. Mentiinkin sitten kaikki alakertaan kuusen luokse, minkä alla kaikki lahjat olivat. Avattiinkin siinä lahjoja melkeen kaksi tuntia ja oli kyllä hauskaa! Lapset oli niin innoissaan avaamassa kaikkia paketteja, että ei siinä voinut kuin hymyillä. :-) Lahjojen avaamisen jälkeen menin vielä takas nukkumaan pariksi tunniksi, sillä olin niin väsynyt. Joulupäivänä mun hostperheen sukua tuli kylään ja syötiinkin jouluateria siinä kahden aikaan päivällä. Ja sitä ruokaa oli paljon! Oli kinkkua, kalkkunaa, täytettä (? stuffing), papuja, perunamuusia ja vielä jotain muutakin. Jälkiruuaksi oli myös omena-, mustikka-, ja kurpitsapiirakkaa sekä laavakakkuja. En oo kyllä pitkään aikaan ollut niin täynnä, söin aivan liikaa! :-D Loppu päivä menikin sitten vain kotona oleskellessa ja ruokakoomassa. :-)

3 kommenttia:

 1. Mikä hemmetin järki sun mielestä on viettää joulua 24. päivä? Onhan se vaan säälittävä naperojuhla, että samapa tuo, mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon juhlinut joulua koko ikäni 24. päivä, joten siinä on mulle syytä kerrakseen. Jos se on ihan sama sulle niin ei tarvi kommentoida. :-)

   Poista
 2. helouuu :) terkkuja täältä kempeleestä! mää haastoin sut mun blogissa ;) käy kattoo! http://littlelightsinmyheart.blogspot.fi/2014/01/facts-about-me.html

  VastaaPoista